massage & Bach

als ondersteunende kracht

Massage & Bachbloesemtherapie

Massage

Het beroep van masseur is het oudste beroep ter wereld, massage werd zelfs al door de Chinezen al gebruik in het jaar 3000 voor Christus! De oude Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen gebruikten massage om gezondheid te herstellen, gezond te blijven of om te ontspannen.

Ontspannende massage anno nu werkt nog steeds zoals de massage die de oude Egyptenaren gebruikten: Het kalmeert, geeft rust, ontspant de spieren, bevordert de doorbloeding en verbetert de stofwisseling.

Bij Cranio & Zo wordt gebruik gemaakt van natuurlijke oliën en kun je lichamelijk en geestelijk tot rustkomen in een sfeervolle en warme omgeving.Bachbloesemtherapie

BachBloesemtherapie is ontwikkeld door dr. Edward Bach (1886-1936), arts, bacterioloog en homeopaat. Tijdens zijn werk als arts merkte hij dat mensen met dezelfde aandoening niet altijd goed op hetzelfde medicijn reageerden. Ook merkte hij op dat hetzelfde type mens, dikwijls wél goed reageerden op hetzelfde medicijn. Daaruit maakte hij op dat het niet voldoende is om een aandoening te behandelen, maar dat het belangrijk is om de totale mens te behandelen.

Door zich in de bacteriologie en de homeopathie te verdiepen, raakte dr. Bach overtuigd dat gemoedstoestanden/emoties van mensen de oorzaak was van hun ziekte. Zo ontwikkelde hij methode die uitging van de totale mens, veilig en gemakkelijk was in gebruik. Dit leidde uiteindelijk tot de BachBloesemtherapie: 38 verschillende remedies, aftreksels van planten en bloesems.

In de natuur vond dr. Bach bloesems die een positieve invloed hadden op negatieve gemoedstoestanden. Hij verdeelde deze in zeven groepen:

  1. Angst

  2. Onzekerheid

  3. Onvoldoende interesse in het hier en nu

  4. Eenzaamheid

  5. Overgevoeligheid

  6. Moedeloosheid & wanhoop

  7. Overbezorgdheid voor welzijn van anderen

BachBloesemremedies helpen je beter om te gaan met emoties in het dagelijks leven. Hierdoor komen lichaam en geest beter in balans.